Ispis

Tokio, 27. srpnja 2021. - Hrvatski taekwondaš Ivan Šapina zaustavljen je u četvrtfinalu kategorije do 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju. Iako je 16 sekundi prije kraja vodio sa 5-2, poražen je sa 6-8 od Kineza Hongyi Suna, koji je u dramatičnoj završnici došao do šest poena i prošao u polufinale.

Šapina je očekivao možebitnu novu pobjedu 27-godišnjeg Suna, kojim bi ga povukao u repasaž i borbu za brončanu medalju, no to se nije dogodilo. Šapina je ostao bez repasaža, nakon što je Kinez izgubio u polufinalu. U osmini finala Tokija zagrebački borac pobijedio je Meksikanca Carlosa Sansoresa sa 6-4.

 

Snježana Pejčić i Petar Gorša zauzeli su 17. mjesto u kvalifikacijama natjecanja mješovitih parova u gađanju zračnom puškom na 10 metara, a ta pozicija udaljila ih je od borbe za odličja.

U kvalifikacijama je nastupilo 29 parova, a za ulazak u drugu kvalifikacijsku fazu trebalo je biti među osam najboljih. Pejčić (309,6) i Gorša (314,6) ostvarili su rezultat od 624,2 kruga i od osmog mjesta su bili udaljeni 3,7 krugova.

Hrvatskoj reprezentaciji u streljaštvu u Tokiju ostaje prilika u gađanju malokalibarskom puškom i u trapu. Josip Glasnović će u srijedu i četvrtak pucati u kvalifikacijama trapa te pokušati izboriti finale koje je na rasporedu također u četvrtak.

Snježana Pejčić će u subotu, 31. srpnja, pucati u kvalifikacijama malokalibarskom puškom, disciplina trostav, te se pokušati naći među osam finalistica, a muškarci će se u istoj disciplini natjecati u ponedjeljak, 2. kolovoza, kada će u akciji biti Petar Gorša i Miran Maričić.