Ispis

Tokio, 26. srpnja 2021. - Četvrtog dana Olimpijskih igara u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza) predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša posjetio je naše sportašice i sportaše u Olimpijskom selu.

 

Tijekom kratkog i srdačnog susreta razgovarao je s veslačima (Martin i Valent Sinković, trener Bralić...), gimnastičarima (Ana Đerek, Tin Srbić), strijelcima (Josip Glasnović, Petar Gorša, Miran Maričić, Siniša Vitez), boksačem Lukom Plantićem, kao i drugima koji su barem nakratko, uoči odlaska na treninge ili natjecanja, svratili u ured Misije HOO-a. Predsjednik Mateša još jednom je naglasio da su ove vrlo neobične Igre koje će dobiti mjesto u povijesti i samo zato što su održane, unatoč pandemiji koronavorusa koja je zahvatila cijeli Globus. Poželio je hrvatskim sportašicama i sportašima ponajprije dobro zdravlje, potom i uspješne nastupe na Igrama.

 

U društvu s predsjednikom Matešom bio je veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu, ujedno i naš olimpijski ataše, Dražen Hrastić, a u ulozi domaćina bio je šef Misije HOO-a na Olimpijskim igrama u Tokiju Damir Šegota. (hoo)