Ispis

Tokio, 26. srpnja 2021. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priopćenjem je izvijestio javnost o zdravstvenom stanju u Tokiju hospitaliziranog trenera streljaštva Sene Čuste. Priopćenje, koje je odaslao šef Misije HOO-a na Olimpijskim igrama u Tokiju, Damir Šegota, prenosimao u cijelosti:

 

U ponedjeljak, 26. srpnja 2021. godine u 14 sati, hrvatsko izaslanstvo u sastavu: šef Misije HOO-a na Olimpijskim igrama Damir Šegota, šef medicinskog tima HOO-a dr. Dinko Pivalica, član medicinskog tima HOO-a dr. Igor Borić te veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu i olimpijski ataše Dražen Hrastić, posjetilo je u tokijskog bolnici hospitaliziranog člana olimpijske delegacije, trenera Senu Čustu. U konzultacijama s medicinskim timom sveučilišne bolnice Showa University Toyosu, na čijem je Odjelu intenzivne njege zaprimljen hrvatski trener, iznesen je detaljan slijed događaja povezanih s njegovim zdravstvenim stanjem. Prema navedenome, tijekom proteklih dana pojavile su se komplikacije koje su dovele do pogoršanja zdravstvenog stanja Sene Čuste i za ishod njegova stanja ne mogu se dati precizne prognoze. 

Gospodin Seno Čusto ostaje do daljnjega na skrbi i intenzivnoj njezi spomenute bolnice, uz stalni nadzor japanskih liječnika i kontrolu navedenih liječnika hrvatske olimpijske delegacije u Tokiju.

Ovim putem Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izražava duboku zahvalnost liječničkom timu tokijske bolnice Showa University Toyosu jer je osigurao sve što je bilo u njegovoj moći da se osigura što bolji zdravstveni tretman hospitaliziranog hrvatskog trenera Sene Čuste. Zahvalnost iskazujemo i Hrvatu koji živi u Japanu, gospodinu Svenu Bjelanu, koji je stalna veza između hrvatske olimpijske delegacije i liječničkog tima tokijske bolnice.

O razvoju situacije u vezi sa zdravstvenim stanjem trenera Sene Čuste javnost će pravodobno obavještavati članovi Misije HOO-a i liječničkog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju. (hoo)