Ispis

Tokio, 26. srpnja 2021. - Hrvatski reprezentativac u taekwondou Toni Kanaet izborio je brončano odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 80 kilograma. Prva je to taekwondaška olimpijska medalja za Hrvatsku u muškoj konkurenciji.

Kanaet je u repesažu svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30-10 za Kanaeta. Potom je u dvoboju za broncu protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča slavio sa 24-18.

- Sretan sam, još ne znam što se dogodilo, što sam napravio. Ciljao sam na zlato, ali znao sam da protiv Rusa neće biti lako. Izgubio sam od njega već sedam, osam, ne znam ni ja koliko puta. Ponovno me pobijedio, ponovno je dominirao. Nakon te borbe sam bio ljut, izašao sam još jači. Rekao sam, ako on uđe u finale, dat ću sve od sebe, da izguram u ove dvije borbe. Eto, hvala Bogu, uspio sam u obje pobijediti - kazao je Toni Kanaet.

U prvom dijelu natjecanja Kanaet je svladao Španjolca Raula Martineza Garciju sa 21-15, a potom je izgubio od kasnijeg finalista Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde. Njegov ga je drugi suparnik plasmanom u finale "povukao" prema repasažu i borbi za brončano odličje.

U dvije repasažne borbe član splitskog TK Marjan je dokazao da je vrijedan olimpijskog postolja.

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su Toniju Kanaetu i njegovu stručnom stožeru osvajanje brončanog odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

Dragi naš Toni,

pokazao si kako vrijedan rad i upornost donose sjajne sportske rezultate. Na najbolji mogući način vratio se iz gubitničke pozicije u status sportaša koji zaslužuje olimpijsko pobjedničko postolje. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime, čestitamo ti osvajanje prve muške olimpijske medalje u povijesti hrvatskog taekwondoa!