Ispis

Tokio, 25. srpnja 2021. - Trećeg dana veslačkog olimpijskog programa u Tokiju naš samac Damir Martin odveslao je sjajnu utrku i na vrlo uvjerljiv način izborio nastup u polufinalu. Zbog najave tajfuna koji bi mogao zahvatiti i stazu Sea Forest u Tokijskom zaljevu, četvrtfinalne utrke samaca pomaknute su s ponedjeljka na nedjelju, ali to kao da je išlo u prilog našem olimpijcu.

Unatoč "pasjoj vrućini" na stazi i oko nje, dogovorenu taktiku Martin je odmah počeo striktno provoditi i ubrzo se pokazalo da ga konkurenti dugoročno neće moći pratiti. A dogovor s trenerom Srećkom Šukom glasio je vrlo jednostavno: potegnuti jače i isprobati mogućnosti na 1500 metara. No, puno prije trećeg prolaza Martin je doslovce postao veslački samac, a ulazak u ciljnu ravninu s oko tri duljine čamca prednosti izgledao je kao da je njegova konkurencija iz neke druge utrke.

- Zadovoljan sam kako sam odradio utrku, prema dogovoru s trenerom isprobao sam tih 1500 metara da vidimo kako ću se osjećati i sve je bilo dobro, u posljednjih 500 metara još sam uspio i prištedjeti snagu za idući nastup. Sada slijedi dulja pauza idem iz utrke u utrku, želje su jedno, a stvarnost drugo, međutim, osjećam se vrlo spremnim i imam dojam da se želje i stvarnost sve više poklapaju. Ne bavim se konkurencijom, usputno vidim sa strane da ima nekakvih iznenađenja, ali ja sam usmjeren samo na sebe i svoje nastupe. Zasad sve ide prema planu... - kazao je Martin. 

Zadovoljstvom je zračio i trener Srećko Šuk koji je izvijestio da je naš olimpijski samac ostvario u četvrtfinalu ukupno drugo vrijeme gleda li se njima zacrtana orijentirna dionica  - 1500 metara.

Na pitanje - je li fantastični Nijemac Oliver Zeidler predodređen za olimpijsko zlato u Tokiju, trener Šuk lakonski je odgovorio: 

- Možda i jest, ali mi imamo drugačije planove...

U veslačkom olimpijskom programu pozorno se prati vremenska prognoza, svakih šest sati stižu nove informacije, pa se sa sigurnošću ne može znati termin polufinalnog nastupa Damira Martina, vrlo mali su izgledi da će biti prema prvotnom rasporedu.

REZULTATI, m. samac, četvrtfinale, 3. skupina: 1. DAMIR MARTIN (HRV) 7:17.71, 2. Bendeguz Petervari-Molnar (MAĐ) 7:24.63, 3. Ryuta Arakawa (JAP) 7:26.04, 4. Alvaro Torres Masias (PER)  7:31.85, 5. Jan Fleissner (ČEŠ) 7:37.01, 6. Vladislav Yakovlev (KAZ) 7:39.47. (hoo/vk)