Ispis

Tokio, 24 srpnja 2021. - Za kraj prvog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza) uspješni su bili naši tenisači u obje muške konkurencije koji su za suparnike imali brazilske predstavnike.

Prvim nositeljima olimpijskog turnira muških teniskih parova, Nikoli Mektiću i Mati Paviću, nije trebala drama za pobjedu 7-6 (6), 6-4 nad Brazilcima Marcelom Melom (bivšim suigračem Ivana Dodiga u igri parova) i Marcelom Demolinerom. Prolazak u 2. kolo ostvarili su za jedan sat i 37 minuta.

Naš sjajni par s velikim optimizmom nastavlja olimpijski turnir, a na ruku im ide i ispadanje drugih nositelja olimpijskog turnira, iako Mate Pavić kaže da će i dalje "gledati samo sebe i svoju igru jer dobro znaju cilj zbog kojeg su stigli u Tokio".

Za dramatski rasplet premijernog nastupa u Tokiju pobrinuo se jedini hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira. U dvoboju s nekoliko većih preokreta Marin Čilić je prošao u 2. kolo pobijedivši 217. igrača s ATP ljestvice, Brazilca Joaa Menzesa, sa 6-7 (5), 7-5, 7-6 (7), nakon tri sata i 23 minuta igre i iskorištenu tek 11. meč-loptu.

Bila je to jedna od najteže ostvarenih pobjeda hrvatskog tenisača koji nastupa na  četvrtim olimpijskim igrama ili kako je sam rekao - njegov najluđi meč.

Za Marina Čilića nema odmora, već sutradan s Ivanom Dodigom nastupa u 1. kolu muških parova protiv Japanaca Tara Daniela i Yoshihita Nishioke, a premijerni nastup u ženskim parovima očekuju i Donna Vekić i Darija Jurak. Suparnice su im Amerikanke Nicole Melichar i Allison Riske. Također, Donna Vekić kreće i s prvim kolom pojedinačne konkurenciji, a suparnica joj je Francuskinja Caroline Garcia.

Gimnastičar Tin Srbić imao je također težak put do željenog finala preče, u koji je ušao kao trećeplasirani iz kvalifikacija.

- Sada sam i službeno u olimpijskom finalu! Prvi dojam je da je to nekako nerealno. Jako brzo se događaju sve ove stvari u životu. Trebat će mi malo vremena, da prespavam. Zato je možda dobro da imamo između kvalifikacija i finala čak 10 dana, da mi se malo ovaj dio slegne… Čekao sam cijeli život, imao sam san doći na Olimpijske igre, a sad evo odjednom - bum! Biti u finalu prekrasan je osjećaj, jako sam ponosan - kazao je Tin Srbić.  (hoo)