Ispis

Tokio, 23. srpnja 2021. - Ako vrijedi narodna mudrost da se po jutru dan poznaje, onda se može ustvrditi da su Olimpijske igre u Tokiju dobro počele za hrvatske sportašica i sportaše. Prvi je od naših na borilište izašao veslački samac Damir Martin i svoj je premijerni nastup na stazi Sea Forest Waterway odradio pobjednički i to na rutinski način, s kontrolom utrke od početka do kraja.

Ruku na srce, većina Martinovih suparnika bila je iz država koje smatramo veslačkom egzotikom i jedino je Rus Vjazovkin uspijevao koliko-toliko parirati branitelju olimpijskog srebra iz Rija 2016. godine. Damir Martin zadovoljan je prvim nastupom, a posebno zbog činjenica da je u postojećoj konkurenciji uspio i prištedjeti snagu za jače izazove koji slijede.

- Jako sam zadovoljan utrkom, od prvog zaveslaja do 1000 metara točno sam odradio sve što sam planirao. Drugi dio staze bio je čisto čuvanje snage i kalkuliranje za iduće nastupe. Optimističan sam za dalje i jedva čekam novi nastup - izjavio je Martin.

U ostalim skupinama s lakoćom su trijumfirali i ostali favoriti, poput najrealnijeg aspiranta na olimpijsko zlato, Nijemca Zeidlera, Danca Nielsena, Norvežanina Borcha...

Četvrtfinalne utrke samaca na rasporedu su 26. srpnja od 9 sati (2 sata po hrvatskom vremenu).

 

REZULTATI kvalifikacijskih utrka, m. samac, 5. izlučna skupina: 1. D. MARTIN (HRV) 7:09.17, 2. A. Vjazovkin (ROO) 7:14.95, 3. C. Nievarez (FIL) 7:22,97, 4. F. Potoy (NIK) 7:32.54, 5. P. Hinkati (BEN) 7:40.87. (hoo/vk)