Zagreb, 19. srpnja 2021. - Brojna je hrvatska sportska delegacija otputovala u ponedjeljak za Tokio, makar su u njoj bili predstavnici i predstavnica samo dvaju sportova - vaterpola i tenisa. U Zračnoj luci Franjo Tuđman sve je podsjećalo na prvu skupinu koja je sredinom mjeseca ispraćena prema Tokiju.

 

Nakon nedjeljne uvertire s dvojicom igrača i četvoricom članova stručnog stožera kojima se pridružio i šef cjelokupnog hrvatskog medicinskog tima doc. dr. Dinko Pivalica, vaterpolska reprezentacija je dan kasnije u dvostruko brojnijoj skupini (14) otputovala za Tokio. Izbornik Tucak ponavljao je misli izrečene na ranijem druženju s predstavnicima medija, a sve se svodilo na tezu da nema ishitrenih obećanja.

Nisu se na to dali navući ni najbolji svjetski tenisači u konkurenciji parova - Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su putovali skupa s vaterpolistima.

- Svjesni smo činjenice da u Tokio stižemo kao jedni od favorita i vjerujemo kako možemo pružiti igre iz posljednjih mjeseci - kazao je Pavić, dok je njegov suigrač Mektić pojasnio kako se s pritiskom znaju jako dobro nositi, jer u njihovu slučaju "pritisak je uvijek prisutan".

Naše teniske zvijezde prilično su raspršene otputovale na poprište Olimpijskih igara 2020. Tako se u popodnevnim satima iz Splita za Tokio zaputio Ivan Dodig, a u predvečernjem terminu iz Zagreba je otputovala i naša glavna ženska olimpijska uzdanica Donna Vekić. Dodig će nastupiti u paru s Marinom Čilićem, dok će Vekić igrati u obje olimpijske konkurencije - pojedinačno te u paru s Darijom Jurak. (hoo/vk)