Zagreb, 17. srpnja 2021. - Na posljednjoj konferenciji za novinare hrvatske vaterpolske reprezentacije uoči odlaska na Olimpijske igre u Tokio, izbornik Ivica Tucak je kazao kako će on, njegovi izabranici i članovi stručnog stožera, s ponosom i velikim srcem predstavljati Hrvatsku na najvećem sportskom natjecanju na svijetu. Dodao je kako nemaju rezultatskog imperativa te da se, kao i do sada uoči važnih natjecanja, neće razbacivati velikim najavama i obećanjima:


- Samo jedno mogu obećati, a to je da ćemo se boriti, kako se ono kaže, do zadnje kapi krvi. To mogu obećati kao čovjek koji je na čelu ovih predivnih momaka i mojih suradnika iz stručnog stožera.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša nazočio je završnom predolimpijskom druženju vaterpolista s predstavnicima medija te im uputio poruku podrške:

- Prije svega svima vama želim da se u Tokiju uspijete othrvati izazovima jednih čudnih i drukčijih Igara, da budete uspješni u nastupu i da se svi zajedno nađemo u Hrvatskoj nakon 8. kolovoza, nadam se i u proslavi olimpijskog odličja - kazao je Mateša.

Osim predsjednika HOO-a, skupu su nazočili Josip Pavić, posebni savjetnik za sport, a ovom prigodom i izaslanik, ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, potom Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u resornom ministarstvu, te legendarni vaterpolski olimpijac Dudo Šimenc.

Hrvatska će nastup na Olimpijskim igrama otvoriti utakmicom s Kazahstanom 25. srpnja, slijede ogledi - s Australijom (27. srnnja), Crnom Gorom (29. srpnja), Srbijom (31. srpnja) te Španjolskom (2. kolovoza). Prema svemu sudeći, za prolazak u četvrtfinale našim će vaterpolistima trebati barem dvije pobjede.

Prva, manja skupina vaterpolskih reprezentativaca i pratećih osoba putuje za Tokio u nedjelju, dok će glavnina vaterpolskog izaslanstva na put u ponedjeljak, 19. srpnja. (hoo/vk)