Zagreb, 12. srpnja 2021. - Nakon HOO-ove svečanosti ispraćaja prve skupine hrvatskih sportašica i sportaša na Olimpijske igre, a uoči njihova odlaska u Zračnu luku, ministar obrane RH Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj priredili su u Ministarstvu obrane prijam za vrhunske sportaše - ugovorne pričuvnike Hrvatske vojske koji su izborili odlazak na Olimpijske igre Tokio 2020. Podsjetimo, zbog pandemije koronavirusa (COVID -19) Igre su odgođene za ovu godinu.

 

Prijamu su nazočili i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, predvođeni predsjednikom Zlatkom Matešom te predstavnici Hrvatskog Judo saveza, na čelu s počasnim predsjednikom Tomislavom Čuljkom.

Tom prigodom, ministar Banožić istaknuo je kako je od ukupno 42 pričuvnika Hrvatske vojske njih čak 20 izborilo nastup na Olimpijskim igrama.

- To je uistinu veliko postignuće i na tome vam čestitam u ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane. Ponosni smo na vas i na vaše rezultate i sretni što ste dio obitelji Hrvatske vojske - rekao je ministar obrane te naglasio kako je mukotrpan rad protkan poštenjem i časti, rad koji daje vrhunske rezultate.

 Ministar je sportašima poželio puno sportske sreće, dobru atmosferu i uspjeh u Japanu: - Siguran sam da ćemo se poslije Olimpijskih igara naći ponovo ovdje u Ministarstvu obrane i zajedno proslaviti vaše vrhunske rezultate. Sve ono što budete ostvarili, biti će sigurno zapamćeno, i svima nama na ponos.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša zahvalio je Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na velikoj podršci vrhunskim sportašima - ugovornim pričuvnicima u ostvarivanju što boljih sportskih rezultata.

- Kada bismo na trenutak zamislili da su ovi mladi sportaši koji su ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske jedan sportski klub, vi biste sigurno bili najtrofejniji klub u zemlji. Upravo navedeno govori o značaju projekta Hrvatskog olimpijskog odbora i Ministarstva obrane - istaknuo je Mateša.

Na kraju prijama, judašica Barbara Matić i veslač Damir Martin kazali su da će na nadolazećim Olimpijskim igrama dati najbolje od sebe kako bi postigli rezultate na ponos Hrvatske vojske i cijele Domovine. (morh/hoo)