Ispis

Zagreb, 10. srpnja 2021. - Povodom odlaska prve velike skupine sportašica i sportaša na Olimpijske igre u Tokio, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) tradicionalno priređuje svečani ispraćaj olimpijaca i onih koji će to postati upravo na ovim Igrama.

 

Svečanost će se održati u ponedjeljak, 12. srpnja 2021. godine u 13.30 u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu, onoj istoj dvorani u kojoj na kraju svake godine HOO proglašava i nagrađuje sportske junake i zaslužnike iz proteklih 365 dana.

Osim sportašica i sportaša (Barbara Matić, Karla Prodan, Ivana Maranić, Damir Martin, Valent i Martin Sinković, Šime i Mihovil Fantela, Elena Vorobeva, Toni Kanaet, Matea Jelić, Ivan Šapina, Kristina Tomić) i njihovih trenera, svečanosti će nazočiti i brojni sportski uglednici: ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, članica MOO-a iz Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, veleposlanica Japana u Hrvatskoj Nj. E. Misako Kaji…

U ulozi domaćina bit će predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač.

 

Zahvaljujući Sportskoj televiziji (SPTV) događaj će u izravnom prijenosu moći vidjeti poklonici sporta diljem Hrvatske. (hoo/vk)