• Hrvatska sa 99 sportašica i sportaša na MI u Tarragonu

  Zagreb, 8. lipnja 2018. - Na XVIII. mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni (22. lipnja - 1. srpnja 2018.) Hrvatsku će predstavljati 99 sportašica i sportaša iz 23 sporta. Najviše ih je iz odbojke (24), koja će nastupiti s obje seniorske reprezentacije te muškim parom u inačici na pijesku, potom iz muškog rukometa (16).

 • Predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši u Londonu uručeno međunarodno priznanje za doprinos sportu

  Zagreb, 5. lipnja 2018. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i član Izvršnog vijeća Europskih olimpijskih odbora Zlatko Mateša prošlog je vikenda primio u Londonu nagradu „Power Brands - Hall of Fame“.

 • Siniši Krajaču Nagrada grada Knina za doprinos tamošnjem sportu

  Knin, 12. lipnja 2018. - Na prijedlog Zajednice sportova grada Knina pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za poslove lokalnog sporta Siniša Krajač dobio je Nagradu grada Knina za izniman doprinos poboljšanju, osiguranju uvjeta i razvoja sporta u Zvonimirovu gradu. Nagradu mu je uručio kninski gradonačelnik Marko Jelić.

 • Sporazum o partnerstvu između HOO-a, HOA-e i Hrvatske asocijacije sportskih menadžera

  Zagreb, 13. lipnja 2018. - Sukladno ranijem dogovoru, Hrvatski olimpijski odbor (HOO), Hrvatska asocijacija za sportski menadžment (HASM) i Hrvatska olimpijska akademija (HOA) potpisali su u Zagrebu sporazum o partnerstvu i suradnji.

 • Sućut čelništva HOO-a obiteljima preminulih futsalovaca

  Zagreb, 4. lipnja 2018. - Tužna vijest za sve poklonike futsala i nogometne igre, za cjelokupni hrvatski sport! U prometnoj nesreći na dionici autoceste Zagreb - Karlovac, u blizini Jastrebarskog, smrtno su stradali legendarni malonogometni virtuoz, trener kadeta Futsal Dinama, Matija Capar (34), i ponajbolji igrač tog klupskog naraštaja, Oskar Kadrnka (15).

 • Trener penjanja Udo Neumann gostovao na seminaru HOA-e

  Zagreb, 28. svibnja 2018. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom (HPS) organizirala je 26. i 27. svibnja 2018. seminar sportskog penjanja kao nadopunu znanja za polaznike programa osposobljavanja za trenere i trenerice sportskog penjanja, dovršenog 13. studenoga 2017. godine. Na seminaru je nazočilo 24 trenera HPS-a (od čega pet žena) koji su protekle godine završili intenzivno obrazovanje tj. program osposobljavanja koji za sportsko penjanje redovno provodi HOA.

 • U Zagrebu održan komunikacijski seminar 'Sportska Hrvatska i SN'

  Zagreb, 12. lipnja 2018. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) organizirali su u zagrebačkom Domu sportova komunikacijski seminar povodom implementacije medijskog servisa Sportska Hrvatska na portal Sportskih novosti.