Zagreb, 4. srpnja 2022. - U organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) i Hrvatske olimpijske akademije (HOA) održana je još jedna radionica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Career+ o dvojnoj karijeri sportaša. Ovoga puta polaznice na radionici bile su članice juniorske košarkaške reprezentacije, a radionica je također organizirana u zagrebačkom hotelu Aristos u sklopu priprema reprezentacije.


Radionicu je vodila Ana Popovčić, a kao gošća na radionici je sudjelovala i proslavljena hrvatska olimpijka, Snježana Pejčić, voditeljica Karijernog centra za sportaše pri HOO-u. Iz Adecco grupe radionici je prisustvovao Matija Mirković koji je kratko ispričao sve pogodnosti koje Adecco grupa nudi sportašima. Ukupno je na radionici sudjelovalo 20 sportašica zajedno s glavnom trenericom Cvetanom Matić te ostalim članovima stručnog stožera i predstavnicima Hrvatskog košarkaškog saveza.
MOO-ov Athlete365 Career+ program pomaže sportašima proširiti obrazovanje i mogućnosti zaposlenja te im pokazuje kako s više samopouzdanja zakoračiti u karijeru nakon sporta. Podržava sportaše u svim fazama njihove karijere, pomažući im otkriti vlastiti potencijal i isplanirati život izvan svijeta natjecateljskog sporta kroz kombinaciju savjeta, treninga i učenja s drugim sportašima. Program Athlete365 Career+ inicijativa je Komisije za sportaše Međunarodnog olimpijskog odbora i provodi se u suradnji s tvrtkom Adecco Group. (hoo/hoa/ap)