Zagreb, 5. lipnja 2022. - U subotu 4. lipnja održana je radionica Career+ Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o dvojnoj karijeri sportaša za mlađu seniorsku žensku reprezentaciju u košarci. Radionica je organizirana u sklopu priprema reprezentacije, a održana je u zagrebačkom hotelu Aristos u suorganizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) i Hrvatske olimpijske akademije (HOA).


Radionicu je vodila Ana Popovčić, a gošća na radionici bila je proslavljena hrvatska nogometašica, dugogodišnja reprezentativka i nogometna trenerica Tihana Nemčić. Iz Adecco grupe radionici je prisustvovala Nikolina Radić koja je kratko ispričala sve pogodnosti koje Adecco grupa nudi sportašima. Ukupno je na radionici sudjelovalo 20 sportašica, skupa s izbornikom Stipom Bralićem, predsjednicom Stručnog savjeta za žensku košarku Danirom Bilić, te ostalim članovima stručnog stožera i predstavnicima Hrvatskog košarkaškog saveza.
MOO-ov Athlete365 Career+ program pomaže sportašima proširiti obrazovanje i mogućnosti zaposlenja te im pokazuje kako s više samopouzdanja zakoračiti u karijeru nakon sporta. Podržava sportaše u svim razdobljima njihove karijere, pomažući im otkriti vlastiti potencijal i isplanirati život izvan svijeta natjecateljskog sporta kroz kombinaciju savjeta, treninga i učenja s drugim sportašima. Program Athlete365 Career+ inicijativa je Komisije za sportaše Međunarodnog olimpijskog odbora i provodi se u suradnji s tvrtkom Adecco (Adecco Group).  (hoa/ap)