Zagreb, 5. listopada 2021. - Ministarstvo turizma i sporta objavilo je natječaj za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša s ciljem bolje skrbi o sportašima, poticanju dual karijere i školovanju bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša.

 

Natječaj za dodjelu subvencija školarina namijenjen je sportašima osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima.

Rok za prijavu na natječaj je 4. studenoga 2021. godine, a svu dokumentaciju možete pronaći na poveznici: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182

 

U prošloj godini pravo na subvenciju školarine ostvarila su 123 vrhunska sportaša i sportašice, a upisali su različite obrazovne programe na visokim učilištima ili ustanovama za stručna usavršavanja u sportu i za to je ukupno isplaćen iznos od 931.422,69 kuna.

U ovoj godini Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je financijska sredstva u Državnom proračunu Republike Hrvatske za provedbu Natječaja u ukupnom iznosu od milijun i pol kuna. (mints/hoo)