Zagreb, 5. siječnja 2021. - Sekcija za psihologiju sporta i tjelesno vježbanje Hrvatskog psihološkog društva organizira besplatnu interaktivnu online radionicu pod nazivom „Sportske organizacije i suportivno vodstvo u doba korone“.

Potaknuti situacijom u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa u razdoblju od 17. do 23. prosinca sportski su psiholozi održali 13 besplatnih online radionica za 390 sportskih trenera iz 38 sportova kao i trenera fitnessa i rekreacije na temu „Kako biti trener u doba korone?“. Tijekom radionica s hrvatskim trenerima primijetili smo zabrinjavajuće stanje na terenu. Oni su frustrirani, anksiozni, zbunjeni, osjećaju se bespomoćno, omalovaženo, zanemareno i bez prave podrške nadležnih saveza i sportskih institucija koje vode sustav hrvatskog sporta. Iznenadilo nas je što poveći broj trenera  ozbiljno razmišlja o napuštanju struke,  pronalasku drugačijih radnih fokusa i izvora egzistencije, što vidimo dodatnim rizikom za razvoj hrvatskog sporta u budućnosti i dugoročnom negativnom posljedicom ove situacije. Treneri izvještavaju o negativnim psihološkim simptomima, osjećaju se demotivirano jer velik broj njih nema prave informacije o tome što se događa u njihovim sportovima i što se na višim razinama poduzima s ciljem zaštite sporta, sportaša i sportskih stručnjaka, što je posljedica nedostatka ili nedovoljno kvalitetne vertikalne komunikacije sportskih djelatnika i nadležnih struktura. Smatramo da se ovakva situacija značajno može ublažiti određenom intervencijom, te smo vama - voditeljima i djelatnicima sportskih organizacija, spremni ponuditi stručnu pomoć. Sigurni smo da ste i vi na svojim radnim mjestima pogođeni trenutnom situacijom i da ste trenutno pod pojačanim stresom, stoga vam ovakav tip edukacije dodatno može pomoći.

Kako bismo vam pružili podršku i rješavanju trenutnog stanja pristupili na cjelovit način, a sve s ciljem boljitka hrvatskih sportaša u doba pandemije, djelatnicima sportskih saveza i organizacija nudimo besplatnu interaktivnu online radionicu pod stručnim vodstvom licenciranih sportskih psihologa s ciljem osnaživanja, unaprjeđenja vertikalne komunikacije od viših prema nižim strukturama i obrnuto te unaprjeđenja vještina potrebnih za aktivno suočavanje s  novonastalom situacijom.

Interaktivna radionica održat će se online putem Zoom aplikacije u tri termina prema rasporedu u prilogu. Predviđeno trajanje radionice je 1 sat i 15 minuta. Zbog ograničenog broja mjesta, 30 sudionika po radionici, molimo sve zainteresirane da se za sudjelovanje prijave putem linkova koji se nalaze uz svaki ponuđeni termin radionice najkasnije 2 dana prije termina radionice. Sve detalje, upute i linkove na Zoom sastanak sudionici će dobiti na mail nakon prijave, prije termina radionice, a po završenoj radionici dobit će i potvrdu o sudjelovanju te popratne materijale.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete se javiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Datum i vrijeme:

Voditeljice:

Link za prijavu na radionicu:

1.

petak 8.1.2021. u 11:00 sati

Vedrana Radić Brajnov, prof.psih. i Nataša Stefanovski, prof.psih.

https://forms.gle/qADWUtqLTVxkKQht8

2.

ponedjeljak 11.1.2021. u 13:00 sati

prof.dr.sc.Renata Barić i Dubravka Martinović, univ.dipl.psih.

https://forms.gle/6ThCxAjbA6tRNNCm7

3.

utorak 12.1.2021. u 18:00 sati

Vesna Hude, prof.psih. i Ivana Sadaić, prof.psih.

https://forms.gle/Mvjmyp874eGfKNXp7