Zagreb, 25. listopada 2016. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Međunarodni odbor mediteranskih igara (ICMG) organiziraju 28. i 29. listopada u hotelu Panorama Zagreb Međunarodni sportski seminar „Za karijeru nakon sportske karijere“ namijenjen prije svega članovima komisija sportaša nacionalnih olimpijskih odbora mediteranskih zemalja, ali i svim ostalim sportašima te predstavnicima organizacija kojima je u fokusu dvojna karijera sportaša.

Kroz izlaganja i rasprave pokušat će se utvrditi potrebne mjere i aktivnosti za razvoj sustava i projekata u sportskoj karijeri i nakon nje. Prvi dan seminara sudionici će imati priliku čuti više o europskim primjerima dobre prakse u dvojnoj karijeri, o čemu će govoriti prof. Laura Capranica sa Sveučilišta u Rimu. O prilikama za dvojnu karijeru sportaši će saznati iz predavanja Bojana Poljičaka, direktora tvrtke Adecco u Hrvatskoj. Za kraj prvog dana predviđena je panel diskusija koju će voditi olimpijka i bivša predsjednica Komisije sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Claudia Bokel te olimpijac i član Komisije sportaša Europskih olimpijskih odbora Mikko Ronkainen.

 

Forum za sportaše, koji će voditi Ana Jelušić, voditeljica projekta za odnose sa sportašima pri MOO-u, zakazan je drugog dana seminara, 29. listopada. U okviru Foruma, koordinatorice projekta „Sportaši i obrazovanje“ Romana Caput-Jogunica i Biserka Vrbek predstavit će rezultate četverogodišnjeg projekta provedenog u suradnji s nacionalnim sportskim savezima, županijskim sportskim zajednicama, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Rektorskim zborom visokih učilišta te brojnim drugim partnerima.

 

Svoj dolazak na Seminar potvrdili su predstavnici komisija sportaša i sportskih organizacija iz Makedonije, Albanije, Sirije, Libanona, Litve, Srbije, Tunisa, Malte te sa Cipra, a očekuju se i brojni sudionici iz Hrvatske, kako sportaši tako i predstavnici nacionalnih sportskih saveza. (hoo/msč)

 

Seminar Za karijeru nakon sportske karijere - poziv

Seminar Za karijeru nakon sportske karijere - program

Seminar Za karijeru nakon sportske karijere - prijavnica