Zagreb, 4. listopada 2016. - Sveučilište Libertas dodijelilo je u ponedjeljak 3. listopada 2016. godine dvije pune stipendije za studij „Menadžment športa i športskih djelatnosti“ srebrnom olimpijcu Damiru Martinu i srebrnoj paraolimpijki Anđeli Mužinić.

Time im se omogućava stjecanje visokoškolskog obrazovanja, stjecanje neophodnih kvalifikacija za nastavak školovanja ili mogućnost da se nakon završetka profesionalne sportske karijere uključe u poslovne i upravljačke aktivnosti. Stipendije su dodijeljene temeljem sporazuma s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) i Hrvatskim paraolimpijskim odborom. HOO i Sveučilište Libertas sklopili su 19. srpnja 2016. godine sporazum s ciljem da unaprijede međusobnu suradnju u području sporta, obrazovanja i znanosti, a prije svega omoguće stjecanja visokoškolskog obrazovanja kategoriziranim sportašima. Sveučilište omogućava vrhunskim kategoriziranim sportašima studiranje na preddiplomskom stručnom studiju „Menadžment sporta i sportskih djelatnosti“ po najnižim školarinama.


Stipendije je dodijelio rektor Sveučilišta Duško Pavlović i čestitao na uspjehu studentima olimpijcima i paraolimpijcima iz Rija - Luki Bukiću, Marku Arapoviću, Matiji Sloupu i Sandri Paović.

 

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio se svima koji ulažu ogroman trud u obrazovanje sportaša i time im omogućuju nastavak karijere nakon sportske karijere. Zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom HOO-a i Sveučilišta Libertas potvrdio je i najavom daljnje suradnje na dobrobit sporta i sportaša.

 

Predsjednik paralimpijskog odbora Ratko Kovačić zahvalio je Libertasu na stipendiji koja omogućuje sportašima studiranje i to na način koji ne ugrožava njihovu sportsku karijeru nego omogućuje i sportsku i akademsku karijeru. Izrazio je želju da se ovoj inicijativi priključe i gospodarski subjekti nakon što sportaši završe studij te također najavio daljnje širenje suradnje sa Sveučilištem Libertas. (hoo/msč)