Sportaši, obrazovanje i dual karijera

Prema međunarodnim istraživanjima, trećina mladih sportaša - ispitanika u dobi do 17 godina - povući će se iz sporta jer smatra da on iziskuje previše vremena i izravno utječe na rezulate školovanja i odabir - studij da ili ne.  Grupa stručnjaka obrazovanja i osposobljavanja u sportu kako Europske unije tako i Hrvatske izradili su studije i dali smjernice za unapređenje ovog procesa. Kao mjere politike sugeriraju se međuresorne incijative i dogovori, financijski poticaji, socijalna sigurnost i zaštita, kombinacije rada i sporta te niz drugih za koje je procijenjeno da bi dali rezultate.

 
Analize stanja, zaključci promocijskih dana i drugi dokumenti

Zagreb, 31. kolovoza 2022. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dobio je sredstva iz programa Olimpijske solidarnosti za provedbu projekta „Uspješna karijera nakon sportske karijere - sustav podrške u zapošljavanju sportaša na regionalnoj i lokalnoj razini“. Karijerni centar za sportaše u suradnji s Uredom za programe lokalnog sporta HOO-a uputio je poziv za suradnjom na ovom projektu svim županijskim sportskim zajednicama. Interes su potvrdile: Sportska zajednica Osječko-baranjske županije, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Zajednica športskih saveza i udruga Splitsko-dalmatinske županije, Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije i Sportski savez Grada Zagreba.

Zagreb, 4. srpnja 2022. - U organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) i Hrvatske olimpijske akademije (HOA) održana je još jedna radionica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Career+ o dvojnoj karijeri sportaša. Ovoga puta polaznice na radionici bile su članice juniorske košarkaške reprezentacije, a radionica je također organizirana u zagrebačkom hotelu Aristos u sklopu priprema reprezentacije.

Zagreb, 5. lipnja 2022. - U subotu 4. lipnja održana je radionica Career+ Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o dvojnoj karijeri sportaša za mlađu seniorsku žensku reprezentaciju u košarci. Radionica je organizirana u sklopu priprema reprezentacije, a održana je u zagrebačkom hotelu Aristos u suorganizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) i Hrvatske olimpijske akademije (HOA).