Sportaši, obrazovanje i dual karijera

Prema međunarodnim istraživanjima, trećina mladih sportaša - ispitanika u dobi do 17 godina - povući će se iz sporta jer smatra da on iziskuje previše vremena i izravno utječe na rezulate školovanja i odabir - studij da ili ne.  Grupa stručnjaka obrazovanja i osposobljavanja u sportu kako Europske unije tako i Hrvatske izradili su studije i dali smjernice za unapređenje ovog procesa. Kao mjere politike sugeriraju se međuresorne incijative i dogovori, financijski poticaji, socijalna sigurnost i zaštita, kombinacije rada i sporta te niz drugih za koje je procijenjeno da bi dali rezultate.

 
Analize stanja, zaključci promocijskih dana i drugi dokumenti

Zagreb, 8. lipnja 2020. - U središnjim prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je 2. sjednica HOO-ove Komisije za dual karijeru u sportu, na kojoj je kompletiran i njezin sastav. Nakon što je odlukom Vijeća HOO-a prihvaćen prijedlog o uvrštenju u članstvo Komisije predstavnika tvrtke Adecco Hrvatska (hrvatska podružnica partnerske tvrtke MOO-a), kao članica je potvrđena Martina Špiljak.

Zagreb, 18. listopada 2017. - Iznimno vrijedan i koristan priručnik za trenere "Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi", skupine autora Borisa Balenta, Ane Kobilšek i Hrvoja Šašeka, predstavljen je u ispunjenoj kino dvorani Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Zagreb, 17. listopada 2017. - Kako što lakše sportsku karijeru zamijeniti novom - na tržištu rada, vrhunski hrvatski sportaši mogu saznati i na jednodnevnoj radionici koju Hrvatski olimpijski odbor (HOO) organizira u suradnji s Olimpijskom solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Radionica, izvornog naziva IOC ACP Outreach workshop, održat će se 11. prosinca 2017. godine u zagrebačkom hotelu Westin.