Sportaši, obrazovanje i dual karijera

Prema međunarodnim istraživanjima, trećina mladih sportaša - ispitanika u dobi do 17 godina - povući će se iz sporta jer smatra da on iziskuje previše vremena i izravno utječe na rezulate školovanja i odabir - studij da ili ne.  Grupa stručnjaka obrazovanja i osposobljavanja u sportu kako Europske unije tako i Hrvatske izradili su studije i dali smjernice za unapređenje ovog procesa. Kao mjere politike sugeriraju se međuresorne incijative i dogovori, financijski poticaji, socijalna sigurnost i zaštita, kombinacije rada i sporta te niz drugih za koje je procijenjeno da bi dali rezultate.

 
Analize stanja, zaključci promocijskih dana i drugi dokumenti

Zagreb, 22. rujna 2021. - Sportsko učilište PESG, ponosni partner HOO-a obrazovna je institucija koja pomaže mladim sportašima srednjoškolske razine podrškom u razvoju njihove sportske karijere prilagođavanjem obrazovanja njihovim potrebama.

Lisabon, 22. rujna 2021. - U Lisabonu je od 20. do 22. rujna 2021. godine održana konferencija EAS-a (European Athlete as Student) pod nazivom "Dvojna karijera - jači most između sporta i obrazovanja" (Dual Career - A stronger bridge between Sport and Education) u organizaciji Sveučilišnog instituta u Lisabonu (Iscte - University Institute of Lisabon).

Zagreb, 31. ožujka 2021. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Visoka škola Aspira zaključili su tijekom ožujka Sporazum o suradnji na području visokoškolskog obrazovanja aktivnih sportaša. Zaključenjem ovog Sporazuma nastavlja se višegodišnja suradnja koja sportašima osigurava povoljnije uvjete studiranja na studijskom programu stručnog studija Sportski menadžment na Visokoj školi Aspira.