Korisnici Olimpijske solidarnosti

Programi stipendija Olimpijske solidarnosti za sportaše pokrenuti su 1989. kako bi se pomoglo pojedinim NOO-ima čiji sportaši, radi pomanjkanja financijskih sredstava ili pristupa odgovarajućoj vrhunskoj sportskoj infrastrukturi, nemaju jednake uvjete za treniranje kao sportaši iz razvijenih zemalja. HOO je do sada sudjelovao u programima individualnih stipendija za sportaše koji su se pripremali za OI Atena 2004., Peking 2008. i London 2012. Program pomoći putem stipendija za zimske olimpijske igre pokrenut je 2008. za Igre u Vancouveru 2010., tako da je program za Soči 2014. tek njegovo drugo izdanje.

 

Zagreb, 9. studenoga 2016. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) dodijelila je deset stipendija za sportašice i sportaše koji se pripremaju za XXIII. zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018. godine:

Zagreb, 22. rujna 2014. - Hrvatski olimpijski odbor pozvao je 14 vrhunskih sportaša, kandidata za Olimpijske igre Rio 2016. na svečano potpisivanje ugovora o olimpijskoj stipendiji koju su, na prijedlog HOO-a i matičnih saveza, dobili od Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Svečanost potpisavanja ugovora održat će se u ponedjeljak, 22. rujna u 12 sati u hotelu Panorama, dvorana Kaptol 1. u Zagrebu.

Programi stipendija Olimpijske solidarnosti za sportaše pokrenuti su 1989. kako bi se pomoglo pojedinim NOO-ima čiji sportaši, radi pomanjkanja financijskih sredstava ili pristupa odgovarajućoj vrhunskoj sportskoj infrastrukturi, nemaju jednake uvjete za treniranje kao sportaši iz razvijenih zemalja.