Zadar, 11. studenoga 2021. - Nakon što je talentirana bacačica koplja Veronika Šokota zbog loših uvjeta za trening nedavno najavila odlazak iz Zadra, na Višnjiku je održan sastanak s ciljem pronalaženja rješenja za problem bacališta i stvaranja uvjeta za normalan rad svih zadarskih bacača i bacačica.

Sastanku na Višnjiku nazočio je i pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe Neven Šavora, u društvu predsjednice Športske zajednice grada Zadra Snježane Jurinić, direktora Športskog centra Višnjik Denisa Karlovića, izbornika hrvatske atletske reprezentacije Mladena Katalinića, predsjednika Atletskog saveza Zadarske županije Slobodana Miolovića i predsjednika AŠK Zadar Ivica Šole. O problemu zadarskih atletičara nazočni su mogli izravno saznati i od Predraga Saratlije, trenera bacačice koplja Veronike Šokote. 

Kako je priopćeno iz Atletskog saveza Zadarske županije, dogovoreno je da će se do kraja godine izgraditi novo zaletište za bacanje koplja, urediti bacalište za disk i kladivo na nogometnom stadionu Bagat i novim kopljima opskrbiti Veronika Šokota, kako bi se mogla mirno pripremati za novu sezonu.

Tako će ponajbolja mlada bacačica koplja u svijetu i ostali zadarski bacači dobiti novouređena bacališta za pripreme. Istom prigodom dogovoreni su i termini za treninge na SC Višnjik koji će zadovoljiti potrebe atletičara. Predsjednik AŠK Zadar Ivica Šola izrazio je zadovoljstvo što će najbolja zadarska atletičarka napokon imati riješeno pitanje bacališta.

Atletski izbornik Mladen Katalinić kazao je kako izgradnjom atletskih bacališta grad Zadar može ponovno postati centar za pripreme atletske reprezentacije. 

- Grad Zadar mora ravnomjerno razvijati sve sportove i pratiti nadarene sportaše što i čini svih ovih godina. Ponosni smo na atletske uspjehe i veselimo se budućim uspjesima naših sportaša - kazala je predsjednica Športske zajednice grada Zadra Snježana Jurinić.

Predstavnik HOO-a Neven Šavora izrazio je zadovoljstvo svime što Grad Zadar poduzima za razvoj sportske infrastrukture te je najavio i pomoć oko izgradnje bacališta, kao i svih drugih projekata koji su od interesa za razvoj mladih sportaša.  (057info/hoo)