Pula, 24. rujna 2021. - Sportska zajednica Istarske županije (SZIŽ) nagradila je najbolje sportaše, sportašice i sportske kolektive u prošloj godini, te sportskim zaslužnicima dodijelila nagrade za životno djelo. Uz istarskog župana Borisa Miletića i predsjednika SZIŽ-a Mladena Pavićevića, nagrade je uručivao i glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač.


Na početku svečanosti, upravo su iz ruku glavnog tajnika HOO-a za osvojenu brončanu medalju na nedavnim Paraolimpijskim igrama u Tokiju posebno priznanje primili atletičarka Mikela Ristoski i njezin trener Danial Temim.

Najuspješnija sportašica i sportaš mlađih dobnih kategorija u 2020. godini su Lucija Višković (Atletski klub Istra) i Mark Miota (Plivački klub Arena), dok su taj epitet u ekipnoj konkurenciji ponijele mlade odbojkašice na pijesku HAOK Žal Banjole i mladi nogometaši NK Istra 1961 Pula. 
Mikela Ristoski (Atletski klub osoba s invaliditetom Medulin) dobila je nagradu i kao najuspješnija sportašica s invaliditetom u prošloj godini, a istovrsno priznanje dobio je i Radenko Družetić (Sportska udruga slijepih Učka).
Trener godine je Dean Ilić (Judo klub Istarski borac Pula).

U seniorskoj konkurenciji laureatkinje su članice Boćarskog kluba Labin i članovi Istra racing teama Pazin, a dvije pojedinačne kategorije bile su u znaku Marijete Vidak (Ženski rukometni klub Umag) i Roberta Klačara (Judo klub Istarski borac Pula).

 

Nagrade SZIŽ-a za životno djelo primili su Claudia Millotti (Pula), Franko Buda (Poreč) i Milivoj Topić (Buje). (hoo)