Zagreb, 19. ožujka 2020. - Uslijed pojačanih mjera zaštite ljudi tijekom pandemije koronavirusa, s preporukom i zabranom okupljanja većeg broja ljudi, i priredbe Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u suradnji sa sportskim zajednicama lokalne razine moraju se odgađati. Za jednu takvu stigla je obavijest iz HOO-ova ureda za programe sporta na lokalnoj razini, a odnosi se na iznimno popularni Olimpijski festival dječjih vrtića (OFDV). U dopisu županijskim i gradskim sportskim zajednicama, koji je potpisao pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, stoji:

 Poštovani, 

sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i dopisu, koji smo Vam poslali vezano za organizaciju i održavanje 19. olimpijskog festivala dječjih vrtića, obavještavamo Vas da je, zbog novonastale situacije s koronavirusom, došlo do odgađanja događaja. Olimpijski festival dječjih vrtića možete održati u nekom drugom terminu ove godine, makar i u okviru svojih vrtića, ali kada se steknu za to potrebni uvjeti.

Zbog novonastale situacije u vezi s korona virusom i preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Hrvatski olimpijski odbor sugerirao je svim lokalnim zajednicama da se realizacija i svih drugih projekata započetih u suradnji s HOO-om, te na bilo koji način potpomognutih od strane krovne udruge hrvatskog sporta, odgodi do stjecanja odgovarajućih uvjeta za njihovu provedbu.