Vinkovci, 27. travnja 2018. - Sedamnaesto izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u sjajnom je ozračju obilježeno i u Vinkovcima, na stadionu HNK Cibalia.

Sudjelovalo je 480 djece predškolskog uzrasta iz 19 dječjih vrtića Vukovarsko-srijemske županije, a natjecalo se u pet sportskih disciplina: mali nogomet, bacanje loptice, trčanje na 25 metara, štafeta 4×25 metara i skok u dalj. Festival su prigodnim govorima otvorili i sudionicima poželjeli puno uspjeha u prvim sportskim koracima pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta HOO-a Siniša Krajač, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić i zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca Gabrijel Šokičić.

 

Nastavak je to odlično organiziranog ovogodišnjeg izdanja Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji se dogodio na drugom kraju Lijepe naše. Tjedan dana prije na području Labinštine ovu su manifestaciju priredili Sportska zajednica Grada Labina i Atletski klub Albona. Sudjelovalo je oko 160 djece iz dječjih vrtića Pjerina Verbanac, Gloria i Kockica, a natjecali su se u četiri sportske discipline: trčanje na 50 m, bacanje loptice, skok u dalj s mjesta i štafeta 4x25 metara. Sve discipline održale su se u dvije kategorije - djevojčice i dječaci, a najbolji mladi sportaši i sportašice predstavljat će Labinštinu na županijskoj završnici krajem svibnja.  (hoo/vk)