Zagreb, 1. lipnja 2017. – Natjecanjem 480 djevojčica i dječaka u Parku mladeži u Splitu 31. svibnja završio je 16. Olimpijski festival dječjih vrtića. Manifestacija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove je godine okupila mališane iz dječjih vrtića, njih 15.800, kako bi kroz radost, igru i druženje učili o olimpijskim vrijednostima - uvažavanju, izvrsnosti i prijateljstvu.

Prva natjecanja u malom nogometu, utrci na 50 metara i štafeti 4x25 metara, bacanju loptice u dalj i skoku u dalj održana su 3. svibnja u Kninu i Omišu, a slijedilo ih je još 45 u gradovima i općinama diljem Hrvatske. Mali su sportaši, baš kao i pravi olimpijci, doživjeli sve čari olimpijskih igara - od mimohoda, paljenja olimpijskog plamena i podizanja olimpijske zastave do sportskog nadmetanja.

 

„Zahvaljujemo županijskim, gradskim i općinskim sportskim zajednicama koje su uz veliku podršku 369 dječjih vrtića i njihovih odgajateljica omogućili da se održi još jedno uspješno izdanje Festivala. Cijenimo njihov volonterski angažman zahvaljujući kojem potiču sportski razvoj djece od najmanjih nogu i time doprinose njihovom zdravlju i stvaranju zdravih navika za čitav život“, rekao je pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač.

 

HOO je Olimpijski festival dječjih vrtića organizirao 2002. godine a od tada je više od 150.000 djece sudjelovalo u njemu. Ovim Festivalom HOO želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta te im na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približiti olimpijske vrijednosti. (hoo/msč)