Opatija, 3. rujna 2021. - Od 1. do 3. rujna u opatijskog sportskoj dvorani Marino Cvetković održan je međunarodni košarkaški turnir Liburnia kup, na kojem su sudjelovale četiri vrlo atraktivne momčadi - zagrebačka Cibona, beogradski Partizan, ljubljanska Cedevita Olimpija te Carpegna Prosciutto iz Pesara.

 

U finalu turnira, koji se igrao s ograničenim brojem gledatelja, sukladno epidemiološkim mjerama, Cibona je bila bolja od Pesara 71-64, a prethodno su Zagrepčani u polufinalu bili uspješniji i od Partizana (80-51).

Finalnom dvoboju nazočili su i hrvatski premijer Andrej Plenković, ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac, kao i izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), predvođeno glavnim tajnikom Sinišom Krajačem.
Osim košarkaškog natjecanja organizirani su i seminari koje su održali treneri momčadi sudionica, među kojima i iskusni stručnjaci Aco Petrović (Pesaro) i Željko Obradović (Partizan) te mlade trenerske snage Jurica Golemac i Vladimir Jovanović.

Ovakve sportske manifestacije veliki su promotor hrvatskog sporta i turizma, a pomažu i promociji sporta i olimpizma u lokalnim zajednicama. Turnir je održan uz potporu Ministarstva turizma i sporta, HOO-a, Riječkog sportskog saveza i brojnih prijatelja sporta. (hoo/mć)