Split / Zagreb, 20. kolovoza 2021. - Uz međunarodnu završnicu ovogodišnjeg izdanja, jedinstveni spoj školske mladeži i sporta, nadaleko poznat kao Plazma Sportske igre mladih, obilježava i 25. obljetnicu postojanja. Tom prigodom je u Splitu, ishodištu ove hvalevrijedne manifestacije, priređena i svečana akademija. Naravno, cjelokupni događaj morao je završiti u sportskom, odnosno natjecateljskom duhu - revijalnom nogometnom utakmicom izabranih sudionika i zvijezda na splitskim Prokurativama.

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su svim sudionicima i zaslužnicima za 25-godišnju opstojnost i uspješnost Sportskih igara mladih (SIM), a posebno njihovu inicijatoru i neumornom promotoru projekta, predsjedniku Organizacijskog odbora Zdravku Mariću:

 

Dragi naši SIM-ovci,

poštovani gospodine Mariću,

 

već ste četvrt stoljeća među nama i iz godine u godinu uvijek iznova donosite onaj iskonski žar natjecanja i ljepotu druženja kroz sport. Sportske igre mladih od neprocjenjive su važnosti za zdravlje školske mladeži, kako hrvatske, tako i one iz susjednih država. Svim prošlim, sadašnjim i budućim sudionicima Igara želimo ponajprije dobro zdravlje, a potom i zadržavanje sportskog duha u sebi i za godine koje dolaze.

Uz čestitke za 25. obljetnicu manifestacije, vama, gospodine Mariću, želimo ustrajnost i dugovječnost projekta koji će se, nakon prelaska hrvatskih granica - zasigurno još omasoviti, stvarajući podlogu za nove sportaše, olimpijce ili naprosto nove zaljubljenike u sport.