Petrinja, 13. srpnja 2021. - Zaklada Marin Čilić i ove je godine priredila sportsko-humanitarni događaj u sklopu projekta Gem set Hrvatska, koji okuplja najpoznatije hrvatske sportaše i sportašice, a cilj je prikupiti novac za izgradnju sportskih igrališta za djecu i promocija važnosti bavljenja sportom od najranije dobi. Nakon Šalate prošle, ove je godine središte dvodnevnih zbivanja bila Petrinja, jedan od potresom najteže pogođenih gradova u Hrvatskoj.

Našem su se tenisaču, olimpijcu Marinu Čiliću, pridružili kolege Donna Vekić, Ivan Dodig, pobjednici Wimbledona u paru Nikola Mektić i Mate Pavić (svi idu u Tokio) i Borna Ćorić te nogometne zvijezde Luka Modrić, Ivan Perišić, Mario Mandžukić i brojni drugi, da bi zajedno prikupili sredstva za izgradnju dvaju sportskih igrališta za djecu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U utorak su ovom hvalevrijednom događaju prisustvovali i glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač te pomoćnik glavnog tajnika za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe, Neven Šavora. Upravo je HOO, na inicijativu Siniše Krajača, već početkom siječnja sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije otvorio poseban račun pod nazivom „Prijatelji na djelu“ kojom je prikupljeno 1,7 milijuna kuna i sredinom ožujka otvorena gimnastička, prva od triju montažnih dvorana (slijede višenamjenska i hrvačka).

Zaklada Marin Čilić je u suradnji s drugim partnerima dovršila izgradnju višenamjenskog sportskog igrališta OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji - na kojem se i igralo - a drugo će se graditi u Hrvatskoj Kostajnici, uz Srednju školu Ivana Trnskog.

Dva su se projekta tako susrela u Petrinji, čime je mladima ovoga kraja poslana poruka da nisu zaboravljeni, a svima diljem Hrvatske poruka o tome koliko je redovna tjelovježba bitna za zdravlje. (hoo/mmj)