Karlovac, 11. listopada 2019. - Karate klub Karlovac 1969 proslavio je u Gradskom kazalištu Zorin dom 50. godina uspješnog djelovanja. Svečanosti su nazočili brojni uglednici, a između ostalih: župan Karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač u društvu legendarnog borca Vjekoslava Šafranića... Nakon što je pozdravio sve nazočne, o počecima i polstoljetnom djelovanju KK Karlovac govorio je predsjednik kluba Želimir Feitl.

Novinarska ekipa Trend TV-a pobrinula se za prigodni film o povijesti Karate kluba Karlovac 1969, a nekima od njih uručena su i priznanja slavljenika kao medijskim predstavnicima koji redovito prate rad kluba. Medijske snage pojačali su i članovi Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) koji su uoči svečanosti upravo u Karlovcu održali redovitu sjednicu. Voditelj priredbe bio je predsjednik HZSN-a Jura Ozmec.

Nagrade su uručene i svim zaslužnim članovima kluba. Primili su ih: Dario Keča, Ivan Puklavec, Dino Babić, Mladen Vulović, Josip Livada i Dino Povrženić. Predstavljena je i monografija "Pedeset godina karatea u Karlovcu - od Feitla do Povrženića”, o kojoj je govorio njezin autor Marijan Bakić.  

Za polstoljetnu klupsku tradiciju i iznimno uspješne rezultate karlovačkih karataš(ic)a njegovu čelniku Želimiru Feitlu Plaketu Hrvatskog olimpijskog odbora uručio je pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač. (hoo/vk)