Aktivne zajednice

Program „Aktivne zajednice“ novčana je potpora ulaganju u osnovne materijalne uvjete za rad sa sportašima, a dodjeljuje se samo onim projektima u čijem sufinanciranju sudjeluje HOO i najmanje jedan partner iz sastava lokalne ili županijske zajednice. Maksimalni iznos potpore je 70.000 kuna s PDV-om.

 

 

Dokumenti:

Sport na lokalnoj razini – kriteriji, pravila i obrasci

Zagreb, 14. siječnja 2021. - Iako se čini kako smo se posljednjih godina više okrenuli zdravom načinu života i redovnoj tjelesnoj i mentalnoj aktivnosti, podaci izneseni na Panelu Aktivne Hrvatske „Hrvatska 10 godina nakon, danas i Hrvatska u budućnosti“ zabrinjavajući su i pozivaju na trenutnu akciju. Broj redovno aktivnih građana je ispod 10 %, onih neaktivnih čak iznad 60 %, a pada i broj aktivnih sportaša u klubovima. Gledajući podatke na nacionalnoj razini, svaki treći osmogodišnjak, odnosno njih 35% ima prekomjernu tjelesnu masu ili je pretilo.

Beli Manastir, 2. srpnja 2019. - Operativnom suradnjom i financijskim udjelom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Osječko-baranjske županije (OBŽ) te gradova Donjeg Miholjca, Belišća i Belog Manastira, realiziran je program kupnje triju kombi vozila koji će poslužiti bržem i sigurnijem prijevozu sportaša s tog područja. U nazočnosti gradskih dužnosnika i voditelja HOO-ova Ureda za programe lokalnog sporta Siniše Krajača, predstavnicima sportskih zajednica triju gradova ispred Nastavno-sportske dvorane u Belom Manastiru ključeve je uručio  župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Ukupna vrijednost vozila je 585 tisuća kuna.