Publikacije

Knjige o olimpijcima i trenerima iz hrvatskog povijesnog nasljeđa i monografije olimpijske obitelji, te vodiči, zbornici, brošure, dio su svestrane i kontinuirane izdavačke multimedijske prakse HOO-a. Posebno mjesto zauzimaju autorske knjige i monografije o nastupima na Olimpijskim igrama hrvatskih sportaša i sportašica i doprinos hrvatskih trenera u osvajanju medalja kao mjesto čuvanja trajne sportske i kulturološke vrijednosti hrvatskog sporta i olimpizma.

I dok vodiči za Olimpijske igre, Olimpijske igre ili Mediteranske igre i Olimpijske festivale europske mladeži, obavještavaju o velikom sportskom događaju u kojima sudjeluju vrhunska hrvatska imenima čiji rezultati nadahnjuju danas kao i u povijesti hrvatskog sporta, druge publikacije uvest će širu sportsku i drugu javnosti u teoriju i praksu europskih fondova, utjecaju žena u sportu, međunarodnom fair play pokretu i njegovom razumijevanju, protudopinškoj zaštiti sportaša danas i u budućnosti, te druge teme koje su sastavnica interdisciplinarnog djelovanja HOO-a.


Časopis Olimp

Olimpizam i olimpijci

Vodiči hrvatskih olimpijskih i sportskih delegacija 

Hrvatski športsko medicinski vjesnik

Online publikacije (issuu)

Ostale publikacije

Zagreb, 25. listopada 2021. - Sportska publicistika bogatija je za jedno iznimno vrijedno djelo. U nazočnosti velikog broja poklonika sporta - novinara, djelatnika u sustavu sporta i samih sportaša - u zagrebačkoj Importanne Galeriji predstavljena je monografija Najveći uspjesi hrvatskog sporta, iz pera autorskog dvojca Dražena Berakovića i Davora Lulića u izdanju Mozaika knjiga. Dodatak u naslovu - Sveobuhvatni vodič kroz najveće sportske događaje - sugerira da se radi i o kronološkom "putovanju" kroz najveće pothvate hrvatskih sportaša tijekom 120 godina sportske povijesti.

Zagreb, 29. listopada 2019. - U središnjim prostorijama nacionalne olimpijske udruge održana je 8. sjednica Komisije za informiranje i izdavaštvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kojom je predsjedao njezin čelnik Jura Ozmec. Nakon prihvaćenih zabilješki s travanjske sjednice s elektronskim glasovanjem o sufinanciranju izdavačkih projekata Frane Matošić - Najveći kapetan Knjige o najstarijem hrvatskom atletičaru Mirku Vaniću, na dnevnom redu je bio plan izdavaštva za 2020. godinu. Posebno važan projekt potkraj olimpijske 2020. godine bit će objava drugog, dopunjenog izdanja knjige Hrvatski olimpijci i odličnici iz 2016. godine.

ZAGREB, 21. rujna 2016. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom novinarskom domu u srijedu je u nazočnosti brojnih olimpijaca, među kojima i naše najbolje sportašice svih vremena i doministrice sporta Janice Kostelić, predstavljena knjiga "Hrvatski olimpijci i odličnici" autora Jurice Gizdića.