Ravnopravnost i sport

Svjesni težine i slojevitosti pitanja s koma se žene općenito suočavaju u društvu, a posebice njihova mjesta, položaja i uloge u sportu te prihvaćajući inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora da se ženama osigura ravnopravnost u svim područjima djelovanja, aktivnostima i obnašanjima dužnosti u sportu, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora osnovalo je 19. prosinca 1996. Komisiju za skrb o ženama u sportu na čijem je čelu do 2000. bila bivša rukometašica, olimpijka i ugledna članica Vijeća Katica Ileš.  Opširnije


Video spot 1 AEM za veću vidljivost žena u sportu  Hr + Eng
Video spot 2 AEM za veću vidljivost žena u sportu  Hr + Eng

Dokumenti  - Ravnopravnost i sport   

Rijeka, 6. svibnja 2022. - U okviru kampanje „Glas žena u sportu“ Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) priredila je 6. svibnja 2022. godine u riječkom hotelu Hilton Costabella prvu edukativnu radionicu. Odazvalo se tridesetak sportašica, sutkinja te djelatnica u sportskoj administraciji koje su bile i najbrojnije.

Zagreb, 5. svibnja 2022. - U okviru kampanje „Glas žena u sportu“ Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) priređuje 6. svibnja 2022. godine u Rijeci jednodnevnu edukativnu radionicu, namijenjenu sportašicama, sutkinjama i djelatnicama u sportskoj administraciji.

Zagreb, 5. ožujka 2022. - U zagrebačkom hotelu The Westin održana je Konferencija o budućnosti Europe - žene u medijskom prostoru u organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u suradnji s Agencijom za elektroničke medije.