Ravnopravnost i sport

Svjesni težine i slojevitosti pitanja s koma se žene općenito suočavaju u društvu, a posebice njihova mjesta, položaja i uloge u sportu te prihvaćajući inicijativu Međunarodnog olimpijskog odbora da se ženama osigura ravnopravnost u svim područjima djelovanja, aktivnostima i obnašanjima dužnosti u sportu, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora osnovalo je 19. prosinca 1996. Komisiju za skrb o ženama u sportu na čijem je čelu do 2000. bila bivša rukometašica, olimpijka i ugledna članica Vijeća Katica Ileš.  Opširnije


Video spot 1 AEM za veću vidljivost žena u sportu  Hr + Eng
Video spot 2 AEM za veću vidljivost žena u sportu  Hr + Eng

Dokumenti  - Ravnopravnost i sport   

Zagreb, 13. prosinca 2021. - U hotelu The Westin u Zagrebu održano je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji na projektu „Glas žena u sportu“. Cilj sporazuma je zajedničkim snagama zainteresiranih partnera, podržanih i od Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva za kulturu i medije, poboljšati zastupljenost ženskog sporta u medijima.

Zagreb, 24. listopada 2021. - U organizaciji Litavskog sportskog sveučilišta (Lithuanian Sports University) i Litavske unije sportskih saveza (Lithuanian Union of Sports Federations), u suradnji s Europskom lutrijom (European Lottery) i Europskom nevladinom sportskom organizacijom (ENGSO - European Non-Governmental Sports Organisation) u Vilniusu je od 21. do 23. listopada 2021. godine održano 4. izdanje Europskog sportskog foruma. Na njemu je aktivno sudjelovalo sedamdesetak predstavnika članica ENGSO-a, ENGSO-a za mlade i partnera projekta CHAMP - Creating Healthy Habits Among Maryland Preschoolers (stvaranje zdravih navika kod djece predškolske dobi u Marylandu kako bi izrasla u zdrave mlade ljude).

Zagreb, 1. lipnja 2021. - Projekt „Glas žena u sportu“ predstavljen je danas javnosti na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin. Ovaj projekt, koji će trajati do kraja 2022. godine, zajednički organiziraju Hrvatski olimpijski odbor, Agencija za elektroničke medije, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatski paraolimpijski odbor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva turizma i sporta.