Zagreb, 8. travanj 2016. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) imenovalo je na sjednici održanoj 7. travnja 2016. godine Daniru Bilić, Tamaru Boroš, Vjekoslava Lovrića i Biserku Vrbek za predstavnike HOO-a u Upravnom vijeću Zaklade hrvatskih sportaša za mandatno razdoblje 2016. do 2019.

Zaklada su u prosincu 2006. godine osnovali Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti kako bi se osigurala novčana i druga potpora vrhunskim sportašima koji su nakon svoje sportske karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete za egzistenciju, stanovanje ili liječenje. Zaklada im također pomaže pri stvaranju uvjeta za školovanje ili osposobljavanje. Financijska sredstva osiguravaju osnivači Zaklade svojim donacijama.

U nešto više od devet godina postojanja Zaklada je pomogla brojnim bivšim i aktivnim sportašima koji su se našli u egzistencijalnim problemima ili su se borili s teškim bolestima i posljedicama nesreća. Tako Zaklada već dugi niz godina pomaže roditeljima bivšeg judaša Hrvoja Kontaka u skrbi za liječenje, lijekove i druge zdravstvene potrebe. Hrvoje je 1988. godine, s nepunih 17 godina, nakon teške prometne nesreće koja se dogodila na putu do sportskog natjecanja, ostao nepokretan i do danas je u komi. (hoo/msč)