ZAGREB, 22. studenoga 2009. – Upravno vijeće Zaklade hrvatskih sportaša, na 5. sjednici održanoj 10. studenoga 2009. u Zagrebu, donijelo je odluku o financijskoj pomoći u iznosu od 11.623,32 kn za nabavku lijeka hrvatskom tenisaču Anti Nakiću Alfireviću.

Mladi 22-godišnji teniski reprezentativac obolio je od teškog oblika karcinoma na mozgu, a nakon operativnog zahvata, obavljenog u rujnu ove godine, potreban mu je vrlo skupi lijek Temodal koji se ne nalazi na listi lijekova koje HZZO financira.
Na sjednici Upravnog vijeća Zaklade bili su Zvonimir Boban (predsjednik), Biserka Vrbek (upraviteljica Zaklade) te članovi Upravnog vijeća Gordan Kožulj, Tamara Boroš, Igor Boraska i Stojko Vranković.
Zaklada hrvatskih sportaša osnovana je u prosincu 2006. godine od strane HOO-a, Hrvatskog kluba olimpijaca i Sportskih novosti s ciljem osiguranja financijske potpore onim vrhunskim hrvatskih sportašima koji za vrijeme trajanje karijere nisu uspjeli osigurati osnovne egzistencijalne uvjete. Od osnutka do danas pomogli su nekolicini hrvatskih sportaša među kojima su Miro Poljak, Mate Parlov, Albin Vidović, Goran Gajić, Stanko Piljak i Sandra Paović.