Ispis

ZAGREB, 5. ožujak 2008. - O tome kako se odužiti vrhunskim sportašima kojima je danas potrebna novčana i druga potpora a svojim su sportskih rezultatima i radom zadužili sportsku zajednicu, raspravl...

ZAGREB, 5. ožujak 2008. - O tome kako se odužiti vrhunskim sportašima kojima je danas potrebna novčana i druga potpora a svojim su sportskih rezultatima i radom zadužili sportsku zajednicu, raspravljalo je u srijedu, 5. ožujka 2008.

Upravno vijeće Zaklade hrvatskih športaša osnovane krajem 2006. godine ugovorom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO) i Sportskih novosti (SN). Pod predsjedavanjem uglednog športaša i športskog dužnosnika, predsjednika Zaklade Zvonimira Bobana, prisutni članovi Vijeća Tamara Boroš, Danijela Grgić, Gordan Kožulj, Goran Sukno, Stojko Vranković i Biserka Vrbek,inače upraviteljica Zaklade, na današnjem su sastanku dogovorili javni poziv svim bivšim športašima koji nakon športske karijere nisu uspjeli ostvariti osnovne uvjete egzistencije, poput stanovanja, liječenja, stvaranja mogućnosti za zapošljavanje, pomoć u stvaranju uvjeta za školovanje ili osposobljavanje i sl.

Na sjednici je odlučeno da će u Sportskim novostima i na službenim web stranicama Hrvatskog olimpijskog odbora na adresi www.hoo.hr biti objavljeno kako i gdje se mogu javiti sportaši koje smatraju da trebaju njihovu pomoć, te da mogu ostvariti pravo na njihovu potporu. Istu takvu obavijest uputit će se na adresu svih nacionalnih sportskih saveza.

O djelovanju Zaklade - SN ožujak 2009.