Zagreb, 21. studenoga 2022. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač primili su u prostorijama krovne udruge hrvatskog sporta Suzanu Krčmar, predsjednicu Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „Kali Sara“, s kojom HOO od sredine 2020. godine ima potpisan sporazum o suradnji.

U njezinoj pratnji bili su djelatnik spomenutog romskog saveza Dario Bogdan te dvojica članova NK Parag iz istoimenog mjesta u blizini Nedelišća - predsjednik kluba Davor Oršuš i klupski predstavnik u skupštini NS-a Međimurske županije Vjeran Balog.

 

Uz zahvalu za prijam u HOO-u, Balog je upoznao domaćine s djelovanjem jedinog aktivnog nogometnog kluba romske etničke manjine u Hrvatskoj te ukazao na dva akutna problema koji mu predstavljaju prepreku za još uspješniji rad - nedostatak vlastitog igrališta i licenciranog trenera. Predsjednik i tajnik HOO-a iskazali su bezrezervnu podršku za rješavanje tih problema, složivši se da troškove osposobljavanja budućeg licenciranog trenera snosi HOO, a da se kompleksniji problem - nogometno igralište, riješi u suradnji s HNS-om i Olimpijskom solidarnošću, nakon što se u dogovoru s općinom Nedelišće osigura prostorno rješenje za taj projekt.
Iz tog razloga sastanku su nazočili i HOO-ov direktor Ureda za programe razine lokalnog sporta Hrvoje Balen te voditeljica programa Olimpijske solidarnosti Vesna Peran. Saborski zastupnik Veljko Kajtazi zbog službene spriječenosti nije nazočio sastanku u HOO-u. (hoo/vk)