Ispis

Zagreb, 29. kolovoza 2022. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za utorak (30. kolovoza) u Zagrebu 39. sjednicu Vijeća HOO-a u aktualnom sazivu. Prije nego krenu u razmatranje dvadesetak točaka dnevnog reda, pred članovima Vijeća bit će verifikacija zapisnika s prethodne (35.) redovne te s još triju elektroničkih sjednica, održanih tijekom ljeta.


Na dnevnom redu bit će izvješća o nastupima hrvatskih sportaša na XIX. Mediteranskim igrama u Oranu i Europskom olimpijskom festivalu mladih u Banskoj Bystrici te informacije - o tijeku donošenja novog Zakona o sportu, o izmjenama i dopunama Odluke o olimpijskim kandidatima u Olimpijskom programu Pariz 2024., kao i o prijedlozima izmjena i dopuna Odluka o korisnicima razvojnih programa HOO-a. Ured za sport na lokalnoj razini informirat će o nastavku provođenja posebnih programa za poticanje i razvoj sporta na lokalnoj razini u ovoj godini.
Uz stalne točke - davanje pozitivnog mišljenja za održavanje međunarodnih sportskih natjecanja u Hrvatskoj i pokroviteljstva nad pojedinim događajima, razmotrit će se i davanje pozitivnog mišljenja za prijam stranog sportaša u hrvatsko državljanstvo, ovom prigodom temeljem zamolbe Hrvatskog košarkaškog saveza.

 

Sjednica Vijeća HOO-a započet će s radom u 11.30 u hotelu Sheraton Zagreb, dvorana Zagreb. (hoo/vk)