Glasgow, 22. kolovoza 2022. - Daljinska plivačica Dina Levačić ostvarila je novi vrijedan pothvat - postala je prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala 34 kilometra široki Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske.

Za taj pothvat 26-godišnjoj Splićanki trebalo je 10 sati, 26 minuta i 58 sekundi, a Levačić je u moru temperature između 14 i 15 stupnjeva plivala samo u kupaćem kostimu jer tako nalažu pravila.

 

Preplivavanjem spomenutog kanala, Levačić je postala 104. osoba i 43. žena kojoj je uspio taj pothvat. Time je ostvarila i šesto preplivavanje u seriji od sedam velikih kanala (Oceans seven), prethodno je preplivala kanal Catalina, Engleski kanal (La Manche), kanal Molokai, kanal Tsugaru i Gibraltarski tjesnac. Kako bi kompletirala svih sedam, preostao joj je još samo 23 kilometra dugačak Cookov prolaz između sjevernog i južnog otoka na Novom Zelandu.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita daljinskoj plivačici Dini Levačić ostvarenje novog pothvata - preplivavanje Sjevernog kanala između Škotske i Sjeverne Irske, maratonske dionice u duljini od 34 kilometra!