Zagreb, 3. srpnja 2022. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za ponedjeljak (4. srpnja) u Zagrebu 35. sjednicu Vijeća HOO-a u aktualnom sazivu. Na dnevnom redu će biti 15 točaka.

Među najzanimljivijim točkama svakako će biti prijedlog izmjene Statuta HOO-a sa svrhom provedbe naloga Svjetske antidopinške agencije (WADA) vezanog uz usklađenje nacionalnih antidopinških pravila i postupaka s Kodeksom WADA-e.

 

Članovi Vijeća glasovat će i o izmjenama i dopunama Odluke o olimpijskim kandidatima u Olimpijskom programu Pariz 2024., kao i o prijedlozima izmjena i dopuna Odluka o korisnicima razvojnih programa HOO-a u 2022. godini. Ured za sport na lokalnoj razini informirat će o nastavku provođenja posebnih programa za poticanje i razvoj sporta na lokalnoj razini u ovoj godini. 

Nakon duljeg razdoblja izostanka prijedloga, na dnevni red vraća se i prijedlog odluke o pozitivnom mišljenju i potpori za prijam stranih sportaša u hrvatsko državljanstvo, ovom prigodom temeljem zamolbe Hrvatskog rukometnog saveza. 

 

Redovna 35. sjednica Vijeća HOO-a započet će s radom u 11.30 u hotelu Sheraton Zagreb, dvorana Zagreb / 1. kat.  (hoo/vk)