Zagreb, 6. lipnja 2022. - U dvorani Sutinska vrela u zagrebačkom Podsusedu 5. lipnja je održano sportsko natjecanje djece predškolske i rane školske dobi, inače polaznika sportskog programa ŠD POPEYE, a kojim je obilježen Međunarodni olimpijski dan i 17. sportske igre „POPEYE“.

Sudjelovalo je 400 djece predškolske dobi od tri do sedam godina iz triju zagrebačkih dječjih vrtića: Grigor Vitez, Kustošija te Sunčana i Kockica. Osim njih, sudjelovala su i djeca mlađe školske dobi od sedam do 10 godina, a s tribina ih je pratilo oko 800 gledatelja.

Djeca su se natjecala u atletskim disciplinama (skok u dalj iz mjesta, skok u vis iz zaleta, trčanje na 30 metara) i u momčadskim sportovima - malom nogometu i graničaru. Djeca predškolske dobi bila su podijeljena u pet dobnih skupina (od početne 3-4 pa do završne 6-7 godina), a školarci su bili svi u istoj dobnoj skupini, samo s mješovitim grupama.

U atletskim disciplinama djeca su se natjecala pojedinačno i bilježili su se njihovi najbolji rezultati (prema dobi) te se radila rang-ljestvica. Svaki natjecatelj je dobio medalju i poklon- paket za sudjelovanje i ostvareni rezultat, a za osvojena prva tri mjesta nagrađeni su zlatnom, srebrnom i brončanom medaljom.
U momčadskim sportovima djeca su nastupala u ekipama/momčadima s po pet igrača. Natjecanje je organizirano tako da sve ekipe odigraju međusobno utakmice dva puta po sedam minuta, a i tom prilikom je izrađivana rang ljestvica. Svaki igrač u ekipi dobio je medalju i poklon paket za sudjelovanje, a za osvojena prva tri mjesta ekipe su dobile i pobjedničke pehare.