Ispis

Zagreb, 13. veljače 2022. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za ponedjeljak, 14. veljače 2022. godine, 28. sjednicu Vijeća HOO-a u aktualnom sazivu. Sjednica će se održati redovnim putem u zagrebačkom hotelu Sheraton, s početkom u 11.30.

Na dnevnom redu je dvadesetak točaka, od kojih će mnoge sadržavati i financijski pridjevak - Programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2021. godinu s prilozima, Godišnji financijski izvještaj HOO-a za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, kao i Prijedlog izmjena i dopuna Programa javnih potreba sporta i financijskog plana za 2022. godinu te Izmjene i dopune financijskog plana HOO-a za 2022. godinu...

Naravno, članovi Vijeća bit će upoznati i s brojnim izvješćima, poput Izvješća Nadzornog odbora HOO-a o obavljenom nadzoru nad djelatnošću i materijalno-financijskim poslovanjem HOO-a za 2021. godinu, ili sa Zapisnikom o obavljenoj kontroli Ministarstva turizma i sporta nad poslovanjem HOO-a. Uz Prijedlog radne skupine o korisnicima Posebnih programa za poticanje i razvoj sporta na lokalnoj razini u 2022. godini, razmatrat će se i Prijedlog izmjena i dopuna kriterija kategorizacije sportaša.

Novosti u razvojnim programima HOO-a za sportaše i trenere te zahtjevi nacionalnih sportskih saveza za davanjem pozitivnog mišljenja za organizaciju međunarodnih sportskih natjecanja u Hrvatskoj - gotovo su nezaobilazne točke dnevnog reda na sjednicama Vijeća HOO-a, pa će tako biti i ovom prigodom.  (hoo/vk)