Zagreb, 29. studenoga 2021. - Tijekom sjednice u slovačkom Šamorinu, Izvršni odbor Europskih olimpijskih odbora (EOO) prihvatio je prijedlog sastava EOO-vih komisija i radnih skupina za mandatno razdoblje 2021. - 2025., uključujući i predložene predsjednike. Nakon kompletiranja njihova sastava, evidentna je namjera EOO-a da se u komisijama poveća sudjelovanje žena i zastupljenost što većeg broja nacionalnih olimpijskih odbora.

 


Osim člana Vijeća HOO-a prof. Dragana Primorca, koji je postao član Zdravstvene i antidopinške komisije EOO-a, Hrvatski olimpijski odbor zastupljen je s još dvoje predstavnika. Dopredsjednica HOO-a i predsjednica HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu Morana Paliković Gruden reizabrana je u istovrsnu komisiju EOO-a, dok je pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za marketing, Ranko Ćetković, postao novi član EOO-ove Komisije za marketing.

Dodamo li predsjednicu HOO-ove Komisije sportaša Blanku Vlašić, prije nekoliko tjedana izabranu u Komisiju sportaša EOO-a, možemo zaključiti da je ugled HOO-a, odnosno hrvatskog sporta, na uistinu visokoj razini u europskoj olimpijskoj obitelji.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Morani Paliković Gruden i Ranku Ćetkoviću na izboru za članove komisija Europskih olimpijskih odbora u mandatu 2021. - 2025.!