Zagreb, 10. studenoga 2021. - U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je 2. sjednica Komisije za informiranje i izdavaštvo HOO-a u mandatu 2020. - 2024. Predsjedavao je čelnik Komisije Jura Ozmec, a nazočilo je osam od devet članova (osim predsjednika Ozmeca, Ana Popovčić, Tajana Obradović, Radica Jurkin, Ante Drpić, Saša Ceraj, Ivan Lovreković i Dražen Brajdić) te kao gošće - savjetnica glavnog tajnika HOO-a Mia Baćić i stručna suradnica za komunikaciju Marija Leskovec. 

Nakon što je prihvaćen zapisnik s prve, svibanjske sjednice Komisije, a kojeg je napisala tajnica Marijana Mikašinović Jambrović, predsjednik Ozmec informirao je nazočne članove da je, uslijed njezina odlaska iz HOO-a, odlukom Vijeća HOO-a novi tajnik Komisije glasnogovornik HOO-a Vinko Knežević. Ozmec je predložio i da se zbog zastoja u sufinanciranju izdavačkih projekata u ovoj i prošloj godini, točka s tom temom prolongira za sljedeću sjednicu, kako bi se kompletirali svi pristigli zahtjevi i dokumenti vezani za tu aktivnost.  

U raspravi o časopisima HOO-a posebno je apostrofiran Olimp, koji će od iduće godine doživjeti i kadrovsku promjenu na uredničkom vrhu. Naime, odlaskom u mirovinu dosadašnjeg glavnog urednika Ante Drpića, tu poziciju bi, prema prijedlogu Komisije, trebala preuzeti vanjska suradnica HOO-a Ninna Lara Vidaković, dok će Ante Drpić nastaviti suradnju u svojstvu izvršnog urednika. Jednoglasnom odlukom nazočnih članova, Ninna Lara Vidaković je prihvaćena i za novu članicu Komisije. Dinamika izlaženja Hrvatskog športskomedicinskog vjesnika iznova će se utvrditi s uredništvom tog časopisa. 

U vrlo konstruktivnoj raspravi govorilo se o novoj knjizi sportskog publicista Jurice Gizdića. Njegova 81. knjiga, odnosno sedma u suradnji s HOO-om, posvećena je sportskim dužnosnicima koji su djelovali u hrvatskom sportu tijekom XX. stoljeća i u prvih 20 godina ovoga stoljeća. Budući da je iz više razloga gotovo nemoguće ispoštovati svojedobno planirani izlazak spomenute knjige do kraja ove godine, odlučeno je da se njezino tiskanje prolongira za iduću godinu, uz dodatne pripreme izdanja u dogovoru s autorom. 

U završnom dijelu sjednice članovi Komisije informirani su o odrađenim poslovima press attachea na Olimpijskim igrama u Tokiju, za koje su bili zaduženi Marija Leskovec i Vinko Knežević. Nastavljajući se na tajnikovo kratko izvješće, predsjednik Komisije Jura Ozmec zamolio je za što hitnije definiranje osobe iz HOO-a koja će raditi poslove press attachea na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu u veljači iduće godine. (hoo)