Zagreb, 18. listopada 2021. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za utorak, 19. listopada 2021. godine, 22. sjednicu Vijeća HOO-a. Sjednica će se održati redovnim putem u zagrebačkom hotelu Westin s početkom u 10.30, uz poštivanje svih aktualnih epidemioloških mjera HZJZ-a.


Među dvadesetak točaka dnevnog reda najzastupljenija su izvješća, a članovi Vijeća HOO-a za početak će biti upoznati s realizacijom financijskog plana HOO-a za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna ove godine. Uslijedit će četverodjelno izvješće o sudjelovanju hrvatske olimpijske delegacije na lgrama XXXII. olimpijade Tokio 2020., održanim od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine.
Razmatrat će se i prijedlog odluke o korisnicima, odnosno promjeni statusa olimpijskih kandidata za XXIV. Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.

Stalna tema sjednica Vijeća su novosti u razvojnim programima HOO-a za sportaše i sportašice, a onda i za trenere. Tako i ovom prigodom, a na glasovanju će biti i prijedlog odluke o korisnicima Posebnih programa za poticanje i razvoj sporta na lokalnoj razini u 2021. godini te prijedlog produljenja prava kategoriziranih sportaša za zimske sportove.
Članovi Vijeća imenovat će ocjenjivački sud HOO-ove Nagrade Matija Ljubek te o odlučiti o pokretanju procedure za provedbu ovogodišnjeg natječaja. (hoo/vk)