Dubrovnik, 1. listopada 2021. - Europski sportaši nisu mogli izabrati ljepšu destinaciju za održavanje svoje 6. skupštine, a njezin tijek započinje sutra (subota) u 9 sati u dubrovačkom hotelu Dubrovnik Palace.

 

Očekuje se oko sedamdesetak sudionika skupštine, a pratit će je uživo i online načinom. Većina onih koji će uživo participirati u njezinu radu u petak poslijepodne stigla je u Dubrovnik. U predvečernjim satima održan je i prvi sastanak Komisije sportaša Europskih olimpijskih odbora (EOO) u aktualnom sastavu. Predsjedao je Gerd Kanter, a u pozdravnoj riječi glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač poželio je svima dobrodošlicu u Dubrovnik. Predsjednik EOO-a Spyros Capralos zahvalio je Dubrovniku i Hrvatskoj na domaćinstvu ovoga skupa.

 

U prvom dijelu subotnjeg programa (od 9 do 11 sati) uslijedit će pozdravni govori vodećih dužnosnika EOO-a, HOO-a, predstavnika grada domaćina, Ministarstva turizma i sporta te predsjednika dviju Komisija sportaša (EOO-a i MOO-a), dok će se u popodnevnom programu, uz izvješća o aktivnostima Komisije sportaša EOO-a u minulom četverogodišnjem razdoblju, održati i izbori za novi saziv Komisije. Očekujemo da će u njezin sastav ući i hrvatska kandidatkinja, predsjednica Komisije sportaša HOO-a Blanka Vlašić. U radu skupštine sportaša EOO-a sudjelovat će i drugi hrvatski predstavnik, vaterpolist Maro Joković. Epilog izbornog procesa bit će poznat u subotu oko 16.30. (hoo/vk)