Zagreb, 19. rujna 2921. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u svojstvu nakladnika, u suradnji s Hrvatskim zborom sportskih novinara (HZSN), priređuje predstavljanje knjige HRVATSKI OLIMPIJCI I ODLIČNICI 1900. - 2020., autora Jurice Gizdića.

 

Promocija će se održati u ponedjeljak, 20. rujna 2021. u 12 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2 u Zagrebu.

 

Riječ je o drugom, dopunjenom izdanju knjige koja sadrži životopise svih hrvatskih olimpijaca od 1900. do 2020. godine, zaključno s nedavno održanim Olimpijskim igrama u Tokiju. Ugledni sportski publicist Jurica Gizdić u ovo je izdanje uvrstio i životopise hrvatskih predstavnika koji su nastupili na trima izdanjima Olimpijskih igara mladih.

O knjizi posvećenoj i 30. obljetnici HOO-a, s biografijama više od 1000 olimpijaca i odličnika hrvatskog sporta, govorit će nakladnik, glavni tajnik HOO-a mr. sc. Siniša Krajač, autor Jurica Gizdić, glavni urednik Jura Ozmec i recenzentica Danira Bilić, ujedno i predstavnica hrvatskih olimpijaca.

Promocija knjige će se održati pod aktualnim epidemiološkim uvjetima koji podrazumijevaju nošenje maski, održavanje propisane distance i predočenje Covid-potvrde na ulasku u dvoranu (dokaz o cijepljenju ili preboljenju infekcije). Za svakog posjetitelja osiguran je primjerak knjige. (hoo)