Newport/Zagreb, 18. srpnja 2021. - Noćas ili točnije u ponoć po hrvatskom vremenu, naš legendarni tenisač i osvajač prve pojedinačne olimpijske medalje za samostalnu Hrvatsku (Barcelona 1992.), Goran Ivanišević, primljen je u tenisku Kuću slavnih (Hall of Fame) u američkom Newportu.

Ivaniševiću je to uspjelo iz drugog pokušaja nominacije, a prvi put je nominiran 2018. godine. Tada nije primljen u Hall of Fame, ali dobio je veliku zadovoljštinu - bio je među vodećima u glasovanju navijača, što samo svjedoči o njegovoj planetarnoj popularnosti. U "klasi teniskih besmrtnika" 2020. godine Goran je prošao u društvu Španjolke Conchite Martinez, međutim, pandemija koronavirusa (Covid-19) spriječila svečani prijam laureata. Ove godine, čim su se stekli epidemiološki uvjeti za to, Ivanišević je na svečanosti u Newportu zasluženo postao član teniske Kuće slavnih. (hoo/vk)

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su Goranu Ivaniševiću na velikom priznanju:

 

Dragi naš Gorane,

iznimno nas veseli činjenica da je jedna veličanstvena sportska karijera dobila završni epilog tvojim ulaskom u društvo "besmrtnika". Teniska Kuća slavnih bogatija je za jedan pomalo nevjerojatan sportski put, za jednu tako originalnu osobnost, za neponovljivu upornost i sportski pothvat koji nikada neće pasti u zaborav. Hvala ti na svemu što si dao hrvatskom tenisu, posebno u vrijeme stvaranja samostalne države kada je tvoja trobojnica oko glave značila i najvrjedniju promociju ratom ugrožene domovine. Hvala ti i za veličanstveni nastup s dvije brončane medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni, za prvi trijumf reprezentacije u Davisovu kupu, hvala za Wimbledon 2001. godine... U ime cjelokupne olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti na ulasku u tenisku Kuću slavnih ili ulazak u tenisku "besmrtnost", tamo gdje si u hrvatskom sportu odavno osigurao mjesto!