Lausanne, 27. siječnja 2021. - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach ponovio je da je MOO u potpunosti predan uspješnoj organizaciji ljetnih olimpijskih igara u Tokiju ove godine, unatoč pandemiji COVID-19. Dodao je da su štetna bilo kakva nagađanja o Olimpijskim igrama u Tokiju, uključujući i ona o novoj odgodi ili otkazivanju, te zatražio strpljenje od svih sudionika.

Iako je veći dio Japana u izvanrednom stanju zbog trećeg vala koronavirusne pandemije, Bach je rekao da su i svi japanski partneri MOO-a na stajalištu o održavanju Igara, koje bi, nakon jednogodišnje odgode, trebale biti otvorene trebale 23. srpnja.

 Upitan na virtualnoj konferenciji za novinare nakon prvog izvršnog odbora MOO-a u novoj godini u kojoj će fazi razmotriti otkazivanje Olimpijskih igara, Bach je rekao da neće "poticati nagađanja".

 

- Naš je zadatak organizirati Olimpijske igre, a ne otkazivati ih. Zbog toga danonoćno radimo na organizaciji sigurnih Olimpijskih igara. Ne nagađamo hoće li se Igre održati. Radimo na tome da se Igre održe - zaključio je Bach. (moo/hoo)