Zagreb, 4. prosinca 2020. - Kao i svake godine partner hrvatskih olimpijaca i paraolimpijaca za mobilnost, tvrtka Toyota Hrvatska, na konkretan je način podržala projekt „Sv. Nikola za djecu“, odnosno humanitarnu akciju Muzeja grada Zagreba i portala Wish mama, u kojoj se daruju maleni pacijenti Klaićeve bolnice u Zagrebu. U sklopu ovog projekta  priređena je i akcija prikupljanja dječjih crteža za izložbu u bolnici.

Toyotine darove u dvorište zagrebačke Klinike za dječje bolesti dovezli su: proslavljeni reli vozač Juraj Šebalj za upravljačem novog modela Yaris, dvostruko srebrni veslački olimpijac Damir Martin u novom C-HR modelu i najbolji hrvatski plivački paraolimpijac Kristijan Vincetić u njemu prilagođenom Corolla hybridu. Darovi su predani Sv. Nikoli koji je njihovim uručivanjem razveselio male pacijente.

 

Toyotina akcija organizirana je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim i Paraolimpijskim odborom te Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA). Upravo je HOA osigurala šezdesetak poklon-setova u kojima su knjiga „Što znate o olimpizmu“ te „Mala olovka s velikom idejom“ (olovka koja se zasadi i iz nje izraste biljka), kao i letci o olimpizmu i ekologiji.

 

- Veseli me što smo u suradnji s Toyotom i portalom Wish mama uspjeli osigurati i dostaviti poklone djeci u Klaićevoj bolnici da osjete toplinu doma i da netko misli na njih, posebno u ovoj situaciji kada ih se ne može ni posjećivati - poruka je Damira Martina nakon sudjelovanja u akciji. (hoo/vk)