Ispis

Zagreb, 4. listopada 2020. - U ponedjeljak, 5. listopada 2020., u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin s početkom u 13 sati održat će se izborna (57.) sjednica skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Budući da je odgodom Olimpijskih igara u Tokiju s 2020. na 2021. godinu, poremećen i četverogodišnji ljetni olimpijski ciklus, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) prepustio je nacionalnim olimpijskim odborima odluku o održavanju izbornih skupština u ovoj ili idućoj godini. HOO je na sjednici Vijeća u veljači ove godine razmatrao obje mogućnosti i ubrzo nakon toga - odlučio održati izbore ove jeseni.

Na 57. sjednici skupštine HOO-a birat će se predsjednik HOO-a, četiri dopredsjednika, članovi Vijeća, te članovi Nadzornog i Etičkog odbora HOO-a, svi za mandatno razdoblje od 2020. do 2024. godine.

Izborna skupština održat će se sukladno svim propisanim epidemiološkom mjerama HZJZ-a (dezinfekcija, zaštitne maske, mjerenje temperature, razmak između nazočnih skupštinara), čemu će se prilagoditi i svi ostali sudionici, uključujući predstavnike medija.